Om WBQA

LIDT HISTORIE

World BBQ Association blev startet af schweizeren Rolf Zubler i 1978 hvor han fik den første ide til at afholde et verdensmesterskab for BBQ entusiaster. Det hele foregik ved hans daværende bosted, nemlig i Cape Town, Sydafrika.
Her havde Rolf afholdt et større grill arrangement for venner og bekendte og det gik op for folk at det med at grille virkeligt kunne få folk til at hygge sig sammen.
Dette gav opmuntring til at Rolf startede et større grill mesterskab under navnet Sandi Bay International Braai Championship. Flere folk var med til at stå for tilblivelsen af dette mesterskab og for at belyse mangfoldigheden omkring det at grille kan nævnet at bl.a. en tandlæge fra tyskland stod for reglerne, en præst fra Sydafrika stod for at finde dommer, en supermakedsassistent stod for tilbehørsfremstillingen og en båd ingeniør stod for for drikkevarerne.
Mesterskabet blev afholdt i den første weekend af Januar 1979.
Grill mesterskabs ideen tog rolf med tilbage til Schweiz og gennem de næste år blev der afholdt flere større og mindre mesterskaber i og omkring Schweiz og Rolf fik startet den første Grill forening i landet.
I 1995 tog Rolf endelig beslutningen til at afholde det første europæiske grill og BBQ mesterskab.
At afholde et sådan internationalt mesterskab kræver meget mere organisation end et nationalt mesterskab. Derfor blev Rolf enige med en række andre BBQ entusiaster (primært fra slagteri branchen) at de skulle oprette World BBQ Association for at større op om sådanne arrangementer.
WBQA blev stiftet den 3. januar 1996 med Rolf som formand, Carolyn Wells fra USA (Kansas City BBQ Society) som næstformand samt Alfred Zollinger blev Økonomi ansvarlig.
Med denne gruppe og god inspiration fra bl.a. Carolyns baggrund i KCBS blev der afholdt det første Europæiske grill og BBQ mesterskab.
I 1999 fulgte det første verdensmesterskab i grill og BBQ hvor over 70 hold deltog fra hele verden.
Siden da har flere verdensmesterskaber været afholdt og WBQA er nu begyndt at udvide med lokale afdelinger i de forskellige lande som så kan stå for nationale del-mesterskaber i Grill og BBQ.

OM WBQA DANMARK

World BBQ Associations danske afdeling blev startet i 2004 med det formål at kunne afholde Danmarksmesterskaber i Grill og BBQ. Der blev afholdt nogle fantastiske DM i 2004 og 2005 men desværre gik arbejdet lidt i stå herefter grundet manglende tid fra bestyrelsen.
2009 blev året hvor WBQA Danmark genopstod som en ny og mere organiseret forening. Dette blev gjort da der var tydelige tegn på at grill communitiet i Danmark var hurtigt voksende og at der igen var behov for at blive afholdt DM i Grill og BBQ.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.